Hvordan fikser jeg filfeil-problemer?

Det første du må prøve er å “pakke ut” zip-filen. Zip er en komprimert mappe som gjør at filene tar mindre plass. Det er ikke alltid mulig å gjøre noe med dem direkte fra zip-filen. Du høyreklikker på zip-filen du lastet ned og velger “pakk ut” eller tilsvarende (denne teksten er avhengig av programmet og datamaskinen din så den kan variere litt). Når det er gjort finner du filene igjen på PCen din, og prøver å åpne på nytt. De aller fleste oppleggene jeg lager leveres i PDF-format. For å kunne åpne dette må du ha et gratis program som de aller fleste datamaskiner har, nemlig Acrobat Reader. Dersom du ikke har dette kan du laste det ned gratis her (trygg link).

Hvis det ikke fungerte kan du prøve å slette filene og laste ned på nytt. Hvis det heller ikke hjelper sender du meg en melding! 🙂 Jeg har enda ikke vært borti at vi ikke klarer å finne ut av dette, så det ordner seg.

Hvis du har fått "Feil 22" så er den feilmeldingen der er knyttet til mac, ikke selve filen. Etter oppdateringer rullet ut er det mange som får sånne av og til. Det løser seg hvis du åpner zip-filen via 7zip eller et program som heter "ditto". Unarchiver fungerer også.

Trenger du mer hjelp? Kontakt meg Kontakt meg