Hvordan får jeg skrevet ut materiellet?

Som regel er det lokale problemer når det er utskriftsfeil. Alle filene jeg legger ut testes på flere PCer og på flere skrivere, for å sørge for minst mulig krøll. 🙂 I tillegg ber jeg om forståelse for at jeg ikke har kunnskap om tusenvis av ulike skrivere og deres innstillinger, så det kan av og til være vanskelig å hjelpe. Når det er sagt:

  • Hvis du får en feilmelding i Windows, forsøk å google den for å se hva som dukker opp.
  • Hvis du får en feilmelding på selve skriveren, forsøk å rette det den ber om, eventuelt google feilmeldingen sammen med navnet+typen skriver.
  • Sjekk at du har blekk, papir og eventuelt nettverk på skriveren.
  • Hvis du skriver ut på skolen, spør IT-ansvarlig om hjelp.
  • Hvis du skriver ut og utskriften blir kuttet i topp, bunn eller på sidene: velg et utskriftsalternativ som heter “tilpass”, “tiplass til side” eller tilsvarende.

Til info: Alle PDF-filene jeg legger ut er sikret. Dette er jeg pålagt å gjøre i vilkårene for bruk av grafikk som jeg kjøper. Dette skal normalt sett ikke påvirke utskriften overhodet, annet enn at man får ikke til å skrive ut i lav oppløsning. Som regel er det ikke standard innstilling på en skriver å skrive ut i lav oppløsning, men noe man aktivt ville valgt selv. Hvis du får beskjed om å skrive inn passord for å skrive ut må du prøve å endre utskriftsinnstillingene til “høy oppløsning”!

Filene jeg lager er stort sett PDF-filer, og da bruker man Adobe Acrobat Reader for utskrift. Hvis man skriver ut PDF utenfor Adobe Acrobat Reader kan man få rare marger og feil justeringer av innholdet. For de fleste vanlige PDF-dokumenter vil det ikke spille noen rolle, men for materiell av den typen jeg lager kan det føre til krøll. Adobe Acrobat Reader kan lastes ned gratis her: https://get.adobe.com/reader/otherversions/ - det er et standardprogram i Windows så de fleste vil ha det fra før av.

Trenger du mer hjelp? Kontakt meg Kontakt meg