Hva skal jeg gjøre når utskriften min ser rar ut?

Av og til er formatet på opplegget litt annerledes enn standardstørrelsen på skriveren (for eksempel når man skal kunne skrive ut i både A3 og A4, lage minibøker osv). Da har jeg ofte funnet ut at det hjelper å velge "Tilpass" eller "Tilpass til side" på utskriftsinnstillingene. Prøv det og se om det hjelper! :)

Filene jeg lager er stort sett PDF-filer, og da bruker man Adobe Acrobat Reader for utskrift. Hvis man skriver ut PDF utenfor Adobe Acrobat Reader kan man få rare marger og feil justeringer av innholdet. For de fleste vanlige PDF-dokumenter vil det ikke spille noen rolle, men for materiell av den typen jeg lager kan det føre til krøll. Adobe Acrobat Reader kan lastes ned gratis her: https://get.adobe.com/reader/otherversions/ - det er et standardprogram i både Windows og på Mac så de fleste vil ha det fra før av.

Hvis du skal skrive ut dobbeltsidig må du undersøke om alternativene "vend på kortside" eller "vend på langside" kan krølle det til for deg. Alle skrivere er ulike, så av og til blir det motsatt for noen i forhold til hvordan malen er laget. Da er dette et greit alternativ å prøve ut!

Trenger du mer hjelp? Kontakt meg Kontakt meg