Redigering av opplegg

Enkelte opplegg er redigerbare. Disse er alltid merket med at de er redigerbare. Opplegg som ikke er merket med dette kan ikke redigeres. Her er noen nyttige og viktige tips for å enkelt og effektivt kunne redigere materiellet.

REDIGERING AV POWERPOINT-MALER

  • Tekstfeltene i redigerbare PowerPoint-filer er vanlige tekstbokser. Du kan endre skrifttype, størrelse, flytte dem rundt og kopiere dem hvis du vil. Jeg syns det er greit å lagre filen med et annet navn før jeg redigerer, da har jeg alltid en «ren» original i bakhånd. Overskriften og underskriften kan ikke redigeres.
  • Du kan også sette inn bilder og clip art dersom du ønsker det. Det gjør du på vanlig måte i filen (du finner alle alternativene under "Sett inn"-fanen i programmet)
  • Du kan slette lysbilder hvis du ønsker det. Det er ikke nødvendig å beholde alle sidene i en mal. De du ikke trenger fjerner du og så redigerer du kun de du har bruk for.
  • Hvis du vil kopiere lysbilder og samtidig beholde formateringen/innholdet på malen må du høyreklikke på dem og velge «dupliser» eller «kopi» for å få med bakgrunnen. (se bilde under i innlegget)
  • Når du er fornøyd med redigeringen må du lagre filen som PDF og skrive ut via Adobe Reader (gratis standardprogram) for å få en utskrift der ting står på riktig plass. Dersom du ikke har Adobe Reader kan IT hjelpe deg å legge det inn eventuelt.

Duplisering av lysbilder for å få beholde bilder/bakgrunn

Trenger du mer hjelp? Kontakt meg Kontakt meg