Hvordan får jeg åpnet materiellet?

De aller fleste oppleggene inneholder to eller flere filer (ofte en for bokmål og en for nynorsk). Når det er flere filer tilknyttet en målform legges de i zip-filer (komprimerte mapper). Dette er standard for både Windows og på Mac, men kan være knotete på f.eks Chromebook, på iPad eller lignende (se mer nederst). 

Uansett hvilken enhet eller system man bruker er det viktig å pakke filene ut av zip-filen. Da åpnes de oftere uten feil og det vil forenkle utskrift. Ikke alle skrivere håndterer utskrifter sendt fra inne i en komprimert mappe, de er avhengig av at filen ligger lagret på selve maskinen. Pass på at PDF-filer åpnes i Adobe Acrobat Reader. Det er et gratis standardprogram for både Windows og Mac.  Dersom du ikke har dette kan du laste det ned gratis her (trygg link).

For å kunne åpne zip-filer på iPad og lignende trenger man en app som f.eks iZip eller zipreader :) Hvis du bruker chromebook så kan du bruke noe som heter ZIP Extractor. Den pakker ut filene direkte til Google Drive: https://chrome.google.com/webstore/detail/zip-extractor/mmfcakoljjhncfphlflcedhgogfhpbcd

Hvis det ikke fungerte kan du prøve å slette filene og laste ned på nytt. Hvis det heller ikke hjelper sender du meg en melding! 🙂 Jeg har enda ikke vært borti at vi ikke klarer å finne ut av dette, så det ordner seg.

Trenger du mer hjelp? Kontakt meg Kontakt meg